Kategorier
Artiklar

Tips till dig som drömmer om att renovera

Vill du göra lite förändringar i ditt hem? Funderar du på att renovera lägenheten? Då ska du fortsätta läsa! Här hittar du nämligen bra tips som kan hjälpa dig att spara både tid och pengar.

Längtar du efter ett nytt, modernt kök eller badrum? Du kanske till och med drömmer om att renovera hela lägenheten? Oavsett om du vill göra en större eller mindre förändring så finns det en del saker du bör tänka på innan du sätter igång med din renovering. Börja med att skriva en lista på allt som ska göras. Bestäm vem som ska göra vad och när det ska vara klart. När du planerar, tänk på att saker och ting ofta tar längre tid än vad som var tänkt från början. Jämför priser och ta gärna i lite extra även när du räknar på kostnaderna. Då vet du att pengarna räcker, även om det dyker upp oförutsedda kostnader.

Var inte dumsnål, anlita hantverkare vid behov

Tänk på att du måste anlita hantverkare till exempelvis el och VVS. Men det kan också vara bra att fundera på om det är något mer du behöver hjälp med. Försöker du dig på ett projekt som visar sig vara för svårt, kan det sluta med att du måste ta in en hantverkare. Och då blir det ofta dyrare än det hade blivit om du tagit in en hantverkare från början. Sist men inte minst, om du blir osäker eller kör fast, våga be om hjälp!