Kategorier
Golv

Golvslipning när det händer en olycka i Stockholm

Ett kort ögonblick sen kan man stå där med ett hack i den vackra fiskbensparketten. Men det är inget att oroa sig för. Man kan göra golvslipning i Stockholm.

Det var så himla skönt med söndag. Veckan hade varit full med aktiviteter för familjen och helgen hade inte varit lugnare. Inte förrän nu. Älskade söndag vad skulle jag gjort utan dig, tänkte Anna och suckade högt. Både maken och barnen var ute och hon hade överraskande fått sin egen tid.

Nu höll hon på och pysslade. Städade lite och flyttade samtidigt runt på lite saker för att förnya känslan. Hon tittade på den stora kristallvasen som hennes make fått på jobbet för många år sedan. Den var ganska ful med sina vassa kanter men hade ändå alltid haft sin självklara plats i vardagsrummet.

Olyckor där golvslipning kan hjälpa

Just nu stod den som en centerpiece i bokhyllan och hon bestämde sig för att den eran definitivt var över. Nu skulle den få hamna på en annan hylla i vardagsrummet som var mindre synlig för alla som befann sig där inne. Tyngden förvånade henne varje gång och kanterna gjorde ont mot huden.

Så från en minut till en annan låg hon raklång på golvet och kände ömheten sprida sig i kroppen. Så många gånger som hon förbannat den där mattkanten och nu hade det som hon väntat på hänt. När hon kommit på fötterna och såg ner på golvet upptäckte hon att den rackarns vasen gjort ett fult jack i deras fina fiskbensparkett.

Maken förklarade att det fanns golvslipning

När maken Aron kom hem satt hon rödgråten vid köksbordet. Aron skyndade sig att krama om henne och fråga vad som var dåligt. Han trodde att någon skadat sig eller ännu värre. När hon berättade om vad som hänt började han plötsligt att skratta. Anna såg förvånat upp honom och tänkte att han inte hört vad hon sagt.

Hon började förklara igen men han lade ett finger över hennes läppar. Pedagogiskt hade han förklarat för henne att man kunde laga och slipa golvet så att det blev som nytt. Medan orden kom ur hans mun strök han bort tårarna från Annas kinder och bedyrade att det inte var något alls att vara ledsen för.

Bokade golvslipning i Stockholm

Aron kände till ett golvslipningsföretag i Stockholm som han kontaktade så snart de öppnat på måndag morgon. De lovade att titta förbi i slutet av veckan för att se hur de kunde laga golvet. Kunde de plocka bort möbler ur rummet så att golvet var fritt från saker? Det lovade Aron att göra.

Golvslipningsföretaget kom och tittade på hacket och sa att det skulle enkelt låta sig lagas. Trots att det var litet bestämde Aron att de gärna fick ta hela golvet när de ändå höll på. Så hantverkarna satte igång och slipade samt lackade golvet. När Anna kom hem var golvet som nytt men de behövde vänta tills lacken satt sig innan de kunde använda rummet igen.