Kategorier
Golv

Nya ytskikt på betonggolv i Stockholm

Betong är ett mångsidigt material som kan användas till en mängd olika ändamål, oavsett om det handlar om stora eller små projekt. Det är även ett material som går att förändra och förbättra även efter gjutning och färdigställande.

Användningen av betong sträcker sig långt tillbaka i historien, men nuförtiden har man börjat se på användningsområden som tidigare inte övervägts. Betongen används inte längre enbart som gjuten platta under ett hus; den har också börjat användas inomhus. Vid byggande av hus kan man nu använda betong till golv och väggar, samt till olika våningsplan för att skapa tak i undervåningar. Däremot brukar man undvika att använda betong på det översta taket. Men det finns andra spännande användningsområden att prova.

Heltäckande betongrum

Som material är betong både hårt och mjukt på samma gång. Om man till exempel vill använda betong för att gjuta en bänkskiva, måste man vara försiktig så att den inte skadas av slag eller livsmedel. För att skydda betongen kan man slipa den och applicera en färg eller lack. Det har även blivit populärt att låta betongen vara synlig på golvet. Genom att slipa betonggolv i Stockholm kan man få en yta som känns nästan sammetslen och mycket behaglig att gå barfota på. För den som önskar, är det även möjligt att slipa in ett mönster eller en yta med valfri textur i betongen.

Färgsättning av betongytor

En intressant aspekt av betong är att den kan färgsättas på olika sätt för att matcha och förbättra rummets estetik. Genom att använda sig av färgtillsatser kan betongytan få en helt annan karaktär. Det finns ett brett utbud av färger att välja mellan, och detta ger möjlighet att skapa unika och personliga uttryck för olika ytor, oavsett om det gäller bänkskivor, golv eller väggar.

Miljövänlig betong

En annan fördel med betong är att det är ett miljövänligt material. Betong består av naturliga råvaror som sand, sten och cement. Dessutom är betong återvinningsbart, vilket bidrar till att minska avfallet och påverkan på miljön. Genom att välja betongytskikt gör man således ett hållbart och grönt val som gynnar både inomhusmiljön och klimatet.

Betongens mångsidighet möjliggör inte bara kreativa uttryck utan även funktionella lösningar. Med betongytskikt kan man skapa ytor som är både vackra och hållbara. Det gör att man kan utforma inomhusmiljöer som inte bara är estetiskt tilltalande utan även praktiska och långlivade. För mer information se www.slipabetonggolv.se.