Kategorier
VVS

Stamspolning Stockholm – vanliga frågor

Hur mår egentligen de rör och ledningar som löper på insidan av din villa i Stockholm? Svaret för många är att de kan vara i betydligt sämre skick än vad man tror. Svårigheten med stammarna i en villa och i en fastighet är att de tenderar att försvinna i underhållsplanen. Fokus läggs på det man ser med ögat – resten tar man för givet. Stammarna används också på daglig basis, vilket innebär att slitaget kan vara högt – och att underhållet därmed också blir extra viktigt. 

En stamspolning i Stockholm är ett riktigt bra sätt att som villaägare sätta sig i förarsätet och slippa framtida skador. Spricker ett rör som en följd av ett stopp så kan detta innebära en vattenskada – och med detta kommer också höga kostnader och en negativ påverkan på den egna vardagen. 

En stamspolning i Stockholm minimerar risken för både läckage och för vattenskador. Det handlar dessutom om ett projekt som är långt ifrån krävande och som inte alls kostar så mycket pengar. Här nedan tänkte vi ge svar på några vanliga frågor om stamspolning och med detta också ge dig lite mer information – enligt följande: 

Hur går en stamspolning i Stockholm till? 

En stamspolning innebär att man med hjälp av högt tryck och varmt vatten rensar rören från smuts, fett och saker som fastnat. Spolningen sker från källaren hela vägen ut till huvudledningen ute på gatan och företaget du anlitar har en speciell maskin för detta. 

Varför ska man genomföra en stamspolning? 

För att stammarna behöver underhållas för att nå en längre livslängd. Idag spolar vi mindre än tidigare – i och med att vi exempelvis inte badar lika frekvent samt att vi inte diskar under spolande vatten. Det gör att smuts och annat fastnar. Att vi dessutom använder mer fett i vår vardag gör att vi blir extra exponerade för stopp i avloppen. Med hjälp av en stamspolning kan man slippa både vattenskador och samtidigt förlänga livslängden på stammarna. Det gör att du också slipper ett akut stambyte.