Kategorier
Artiklar

Spara pengar genom fönsterrenovering i Stockholm

Genom att anlita en kunnig hantverkare för fönsterrenoveringen kan du spara in på dyra uppvärmningskostnader utan att behöva byta ut dina fönster i Stockholm.

Äldre fönster är vackra och oftast tillverkade av kärnvirke. Träet är hårt och om det behandlas och underhålls på rätt sätt kan det hålla i hundratals år. Risken med äldre fönster är bara att det kan bli glipor med fönsterdrag som följd. Dragiga fönster är inte bara obehagliga, de är dessutom energitjuvar.

Med varsam fönsterrenovering går det dock att åtgärda fönsterdrag. I äldre tider var det inte ovanligt att man använde papperstejp för att hindra den varma luften från att sippra ut och den kalla från att komma in. Men moderna metoder gör att även äldre fönster kan bli helt täta.

Fönsterrenovering är en hälsokur för äldre fönster

Äldre fönster längtar efter olja och ny färg. De klarar sig väldigt länge men allt trä mår bra av att oljas. När du anlitar kunniga fönsterrenoverare ser de genast vad fönstret behöver. Gammalt fönsterkitt tas med varsam hand bort och träet får olja som inte bara håller vätan ute utan också håller det friskt.

Skulle fönsterglaset vara skadat så går det att byta ut men gammalt glas kan vara värt att spara. När man utför renovering av fönster i Stockholm tar man alltid hänsyn till helhetsintrycket. Gammalt glas kan ibland vara munblåst vilket ger ett annat djup även om det innehåller ojämnheter. För att behålla fasadens karaktär kan det därför vara av vikt att låta det vara kvar.