Kategorier
Utbildning

Säkerhetsutbildningar ökar kompetensen

Välutbildad personal som fått gå olika säkerhetsutbildningar innebär inte bara att arbetet blir bättre gjort, det ökar också tryggheten på arbetsplatsen.

Den som är nyutbildad i sitt yrke har oftast fått med sig ett säkerhetstänkande. Men när man kommer ut i arbetslivet är det lätt att glömma bort vad man lärt sig. Även för dem som har arbetat en längre tid kan det vara lätt att glömma bort rutiner som man kanske inte dagligen har behov av.

Därför är det viktigt att man som arbetsgivare uppdaterar all personal regelbundet. Ibland har det dessutom kommit nya regler som det måste informeras om. Men det kan vara svårt att skicka iväg all personal på en utbildning. De flesta arbetsplatser har tidsplaner som måste hållas. Det är då säkerhetsutbildningar på distans kan bli räddningen.

Ett stort utbud av säkerhetsutbildningar som kan utföras på distans

Det blir mer effektivt när man har välutbildad personal med behörighet att arbeta med många olika moment. Säkerhetsutbildningarna vänder sig framförallt till dem som arbetar inom byggbranschen. Kurserna är helt teoretiska och kan utföras i grupp eller på distans. Det finns påbyggnadskurser och speciella kurser för arbetsledare och chefer.

Några av de utbildningar som skapar en tryggare arbetsmiljö är exempelvis kurser i asbest, bakgavellyft, buller, heta eller brandfarliga arbeten, fallskydd och ergonomi. Alla kurser avslutas med ett teoriprov. Genomgången och godkänd kurs ger ett certifikat som berättigar den anställde att arbeta med dessa moment. Det är enkelt att se det stora utbudet på nätet och att anmäla sig till utbildningarna.

Ta reda på mer genom att besöka: jockessakerhetsutbildningar.se