Kategorier
Renovering

Renovera smart

När det kommer till att renovera är det lätt att det drar iväg med kostnaderna. Man vill så mycket och kan se denna fantastiska lägenhet framför sig. Men det kan löna sig att planera noga.

Ofta blir det så mycket mer än vad man har tänkt sig. Så man bör först och främst sätta sig ner och bena ut vad man vill få ut av renoveringen. Sedan räkna ut en budget som man kan leva med. Det är lätt att dra iväg och vilja ha det dyraste och det som är mest inne.

Planerna är kanske att man själv ska göra allt. Men är man inte en van hantverkare så kan de dyra tapeterna eller vad det nu kan vara bli illa åtgångna i processen. Vilket innebär att det man trodde man skulle spara in på själva jobbet egentligen blev den totala motsatsen.

Kanske ett klokare sätt

Låt säga att man inte har någon erfarenhet. Ingen fara. Man kan fortfarande välja ut tapeter, kakel, färger och andra saker själv. Det kan till och med vara lite kul att försöka hitta det bästa priset, men för den delen inte tumma på kvaliteten.

Innan man köper in något kontaktar man en hantverkare i Stockholm, berättar om visionerna. För kanske även hantverkaren har några bra förslag då hen troligtvis känner många i branschen. På så vis kan man få ner kostnaderna plus att jobbet blir bättre gjort. Dessutom snabbare än om man själv skulle gett sig på uppgiften. Pengarna man sparat in kan man köpa inredningsdetaljer för.