Kategorier
Renovering

Ge gamla väggar nytt liv

Det är otroligt hur mycket färg och mönster kan förändra utseendet på en vägg. Och väggarna i sin tur förändrar hela atmosfären i ett rum. Konsten ligger i att välja rätt färg från början.

Det är viktigt att det ska kännas mysigt hemma, speciellt i skandinaviska länder där man på grund av vädret spenderar mycket tid inomhus. Att kunna hitta lugn och frid i sin lägenhet eller villa är en känsla som man bör kunna njuta av. Men när det ser slitet ut behövs det nya och fräscha toner.

När det är dags att måla om kanske man känner sig som hjälten iklädd overall och med penseln i högsta hugg. Men vill man ha ett riktigt vackert resultat är det bäst att be en skicklig målare i Stockholm komma till undsättning. Varför då?

Mycket förarbete

Att måla eller tapetsera om en vägg är inte någon en stegs-process. Det går inte att bara pensla på den nya färgen och förvänta sig att resultatet blir som i inredningstidningen. Det går inte heller att tapetsera på gamla tapeter. En professionell målare vet att det behöver skrapas, ibland slipas och utföras ett ordentligt underarbete för att färgen eller tapeten ska sitta fint.

Det är förarbetet som i de flesta fall kräver mest tid men är avgörande för resultatet. Så istället för att göra det själv, anlita en erfaren målare som har alla verktyg och den kunskap som krävs. Du kan även få hjälp om du inte vet vilka färger som skulle passa i ditt hem.