Kategorier
Golv

Golvläggare i Uppsala lägger trägolv

I vårt land lägger vi gärna in trägolv i våra hus. Vi tar in naturen i våra bostäder. Att lägga trägolv kräver kompetens och den har en golvläggare i Uppsala.

Det är naturligtvis inte märkligt att vi vant oss vid att ha trägolv i våra nordiska länder. Vi omges av skog och vi har yrkesfolk som kan allt om träprodukter. Men vi är inte främmande för att ta in influenser från utlandet. Att lägga parkett i franskt fiskbensmönster är ett sådant exempel. Sådana golv återfinns i slottet i Versailles, men idag kan det lika gärna återfinnas i en helsvensk bostad.

Varför är parkettgolv så populärt? Ursprungligen fanns parkettgolv huvudsakligen i slotts- och palatsliknande bostäder. Men när det moderna samhället byggdes upp under första hälften av 1900-talet krävdes också moderna och stilrena golv. Parkettgolv i fiskbensmönster blev var mans egendom. Sådana golv är vackra och stilrena och inte minst vänliga för miljön och plånboken. De går nämligen att slipa om!

En golvläggare i Uppsala och ombyggnad

Den som köper ett äldre hus med behov av ombyggnad har en utmaning framför sig. Det unga paret Pernilla och Patrik har köpt en villa som ska omvandlas till ett drömhus. Men huset ska inte bara bli ett utanverk utan ska även bli miljövänligt. Flera av de befintliga golven täcks av heltäckningsmattor som sett sina bästa dagar. Paret är helt överens om att de ska ha trägolv i alla rummen. Åtminstone golv med trämönster!

För att klara av arbetet med golven, anlitar de en firma som har golvläggare i Uppsala. En golvläggare kommer på besök och ger råd om olika alternativ till golv. För köksgolvet får de rekommendationen att lägga ett laminatgolv, som blir extra slitstarkt. Under heltäckningsmattan i vardagsrummet ligger ett parkettgolv, men det går inte att slipa om. Men parkettgolv vill de ha!

Dags att anlita golvläggare i Uppsala ? Besök: golvläggareuppsala.nu