Kategorier
El

Elektriker från Stockholm kan sitt jobb

När man ärvt ett gammalt hus och elektriciteten är helt galen. Inget fungerar normalt. Då är det dags att ringa till en elektriker i Stockholm och be om hjälp.

Det var en helt vanlig dag som brevet damp ner i brevlådan. Det informerade Pia om att hon hade ett arv att hämta. Det stod vem arvet var ifrån och hon hade ingen aning om vem det var. Men nyfiken som hon var tog hon med maken David och åkte för att höra när testamentet lästes upp.

Det visade sig att hon var den enda arvingen. Det var inte en massa pengar som hon hoppats men däremot fick hon ett hus. Hon var så exalterad när de senare skulle åka för att titta på huset som de tänkte kanske kunde bli deras hem. När de körde in på infarten gapade de båda förvånat.

Elektriker gick igenom eldprov

Huset var helt fantastiskt. Inte en vanlig villa som de trott utan ett hus med tinnar och torn. Lite skamfilat men otroligt charmigt. Inne blev det glatt överraskade över att huset var i bra skick. Det hade skett renoveringar och det var inflyttningsklart. Det var i alla fall vad de trodde tills de insåg att elen var dragen helt galet.

Det var uppenbart inget jobb ett proffs hade gjort. Lysknapparna fungerade inte, eller rättare sagt när man knäppte på lysknappen i köket gick fläkten i badrummet igång. Belysningen vid ytterdörren satt nere vid golvet. De första de behövde göra var att kontakta en elektriker som skulle få lista ut hur all el hängde ihop.

Elektriker med superkrafter

De anlitade en elektriker från Stockholm som kom till huset för att ta en titt. Efter att ha sett sig om berättade han att dragningen av elen var fullständigt fel och allt behövde göras om. Innan de hann bli besvikna fick de veta att han älskade utmaningar och gärna skulle ta sig an deras hus.

Elektrikern fick en nyckel så att han kunde jobba ostört och det skulle ta sin tid. Men innan han började skulle han ge dem en offert så att de visste vilken kostnad det rörde sig om. Det skulle bli kostsamt men huset var för fantastiskt för att de inte skulle satsa på det, så de sa ja. Några veckor senare kunde de flytta in i sitt lilla slott.