Kategorier
Bygg

Vägen till snickare går genom smörknivar i slöjden

Det krävs stor skicklighet och finess för att bli en framgångsrik snickare. Bland de mest kända exemplen på framgångsrika snickare hittar vi allt från TV-personligheter till profeter.

Snickare är ett av världens äldsta yrken. Det finns många namn som gjort sig stora och kända genom snickaryrket. Ett exempel är Anders Öfvergård, som kanske är mer känd som “Arga snickaren”. Han har gjort flera program i TV och är verkligen snickare med hela svenska folket. Ett annat exempel, och som antagligen är världens mest kända snickare, är Jesus. I Bibeln benämns han även som “snickarens son”, vilket såklart är en referens till kanske världens näst mest kända snickare: Josef. Är det någonting som man ska syssla med för att bli världskänd är det alltså att snickra. Eller utföra mirakel och bli profet.

Lång och krävande utbildning

Det är inte vem som helst som kan bli snickare. Dina föräldrar var säkert jättestolta när de för fjärde julen i rad fick en smörkniv som du hade gjort i träslöjden. Du trodde säkert att du hade banat väg för en karriär som snickare. Snart skulle du själv ha dina egna snickarprogram i TV. Men kraven är högre än så. För att bli snickare krävs i regel att du börjar satsa redan i gymnasiet. På bygg- och anläggningsprogrammet läggs grunderna. Därefter väntar en lärlingsprocess på två år innan du kan avlägga ett yrkesprov. Anställer du en snickare kan du med andra ord vara säker på att det är en person med gedigen utbildning. Lär dig mer om snickare på denna hemsida: https://www.stockholmsnickare.nu/