Kategorier
Bygg

Skorstensrenovering i Stockholm är enkelt och går fort

Skorstenar är bedrägliga för de kan ha skador som gör att de inte går att använda. I äldre hus i Stockholm är det därför bra att göra en skorstensrenovering.

Många äldre hus har kakelugn eller öppen spis eftersom de användes för att värma upp bostäder. När oljepannorna kom och centralvärmen installerades behövdes de inte längre. Många vill ändå ha tillgång till en eldstad. En gammal skorsten måste renoveras innan den går att använda.

Har man tur när man börjar elda i en gammal, skadad skorsten och rökgång så ryker det bara in och det blir inget drag. Har man otur finns där läckor i pipan och elden sprider sig i huset. Räddningstjänst eller sotare behöver därför inspektera och godkänna skorstenen innan du börjar använda den.

En skorstensrenovering gör att du kan börja elda säkert igen

Har du fått underkänt på din skorsten finns det ändå hopp. Företag som arbetar med att renovera skorsten i Stockholm använder sig av moderna metoder som på ett enkelt sätt tätar utan håltagning. Metoden kallas SafeSeal och kan utföras utan att skada eller smutsa ner i bostaden. Kakelugnar behöver inte monteras ner.

När du kontaktar ett seriöst och erfaret företag som utför skorstensrenovering kommer de och tittar på skorstenen för att bedöma vad som behöver göras. Därefter får du en kostnadsfri offert. Arbetet går snabbt och smidigt. Man lodar helt enkelt ner en glidform som tätar och gör skorstenen användbar igen. Skorstenen blir som ny och du kan elda säkert.