Kategorier
Bygg

Många gillar stilen på ett timmerhus

Att bygga nytt hus innebär en mängd olika val och beslut. Stilar, entreprenörer, material och kostnader. Vad är viktigast för er när ni ska bygga nytt hus? Vad passar bäst där ni ska bygga?

Om ni beslutat att bygga ett hus från grunden har ni säkert en vision om hur det ska se ut. Har ni sett ett vackert hus någonstans som ni har som inspiration? Bor ni på landet eller i storstaden och vill bygga ett alldeles eget timmerhus för att få känslan av naturen och fjällen i ert hem? Ni är förmodligen en medveten familj som tänker på hållbarhet och traditioner. Vad är era främsta kriterier när ni bygger nytt?

När vi tänker timmerhus tänker vi kanske en mysig stuga i fjällen, eller en timrad ladugård på landet. Det finns så oändligt många användningsområden för denna traditionella och hållfasta byggnadskonst. Och bara för att ni bygger ett timrat hus behöver det inte följa en traditionell arkitektur.

Timmerhus för alla storlekar och syften

Bygger ni en villa i staden eller på landet så passar det givetvis helt ypperligt med timrat. Stora, maffiga stockar gör sig finfint till ett större hus. Om du älskar timrade byggnader och redan har ett bostadshus kan du tänka andra typer av byggnader. Kanske behöver ni en förrådsbyggnad, ett attefallshus eller en bastu på tomten. Att bygga ett mindre bostadshus på tomten för uthyrning är otroligt smart i storstäder där bostadsbristen är ett faktum. Naturligtvis går det utmärkt att välja ett timmerhus till ett fritidshus vid havet. Läs mer om timmerhus på denna sida: https://www.timmerhus.biz/