Kategorier
Golv

Ibland är det bäst med en golvläggare i Stockholm

Att lägga golv på egen hand i lägenheten i Stockholm kan gå bra om det är ett golv med ett enkelt monteringssystem. Men i många fall behöver du en golvläggare.

Det behöver inte vara svårt att lägga golv själv. Det finns enkla system för montering som är till för att var man eller kvinna som är hyfsat händig ska kunna göra jobbet på egen hand. Klickgolv är ett exempel, och faktiskt en svensk uppfinning.

Även du som bor i en lägenhet i Stockholm kan fixa golvläggning själv. Det gäller åtminstone om du bor i en bostadsrätt – i hyresrätter är du mer begränsad vad gäller vilka ändringar du får lov att göra i bostaden. Fast oavsett vilken bostadform du har så finns det en del att tänka till kring. Detta gäller särskilt vissa typer av golv.

Golvläggare kan lägga specialgolv

Om du till exempel ska lägga nytt golv i badrummet så bör du absolut anlita en hantverkare som har våtrumscertifikat. Annars riskerar du allvarliga fuktskador som inte täcks av din försäkring. Och vill du ha ett parkettgolv i vardagsrummet så bör du kontakta en professionell golvläggare. Parkettgolv är knepiga. Ett litet fel i ena änden av golvet kan växa till ett stort och irreparabelt fel i andra änden. Även en sådan sak som att lägga in ett värmegolv kräver fackmannamässiga kunskaper.

Genom att anlita en professionell golvläggare i Stockholm kan du alltså undvika kostsamma misstag som kan leda till ett behov av reparation eller ett totalt byte av golv. Det vill du ju inte råka ut för.