Kategorier
Renovering

Glasmästaren fixar rutorna

Många av byggnaderna vi ser i städerna har stora glaspartier, och det är både modernt och snyggt. Det betyder att en glasmästare i Göteborg har mycket mer jobb än att laga krossade rutor.

Trasiga fönster är annars det klassiska som man tänker på när man talar om glasmästare i Göteborg. Det kan vara krossade rutor vid inbrott i någon affär, och det kan vara barn som har kastat boll rakt in i grannens ruta. Glasmästaren har som jobb att återställa fönstret och montera hela glasrutor där.

Glas är högsta mode för byggnader

Numera glasar man in både balkonger och altaner. Nya byggnader har stora partier i glas. Det kan vara institutioner eller företag som har glas i både korridorväggar och tak. I köpcentra finns det också mycket glas.

Det är ganska förståeligt, för det är snyggt med glas. Dessutom känns det rymligt och luftigt med glas, eftersom det släpper in ljus och man har utsikt genom rutorna. Ett utrymme skulle kännas mycket mer instängt med en vanlig vägg. Med kvalitetsglas får man både bra isolering och hållbarhet.

Kanske har du ett eget projekt som behöver glasas in? En glasmästare är specialist på att ta mått och skära glaset så att det passar perfekt där det ska sitta. Man glasar ofta in en altan eller balkong för att bevara den fina utsikten i stället för att sätta upp ett vanligt staket. Har du ett hus eller en sommarstuga att renovera ska du kontakta en glasmästare i Göteborg och få tips och hjälp.