Kategorier
Bygg

En utemiljö att uppskatta

I stort sett alla vill ha en bostad som är snygg och prydlig. Hemmet bör formas efter den egna smaken. Detsamma gäller offentliga miljöer. Man bör också tänka på den yttre miljön och vårda den.

För den glada husägaren är livet en strid som pågår så länge bostaden finns kvar. Att sluta renovera, lappa och laga och förbättra finns inte som alternativ. När ett problem är åtgärdat står nästa och pockar på uppmärksamhet. Ofta är det en liten kö, faktiskt, där det mest akuta får åtgärdas först.

Skulle det under en liten tid hända sig att själva byggnaden är snygg och otrasig finns det alltid trädgård och utemiljö att bekymra sig över! Trädgård och växtlighet har en benägenhet att växa som den vill. Man behöver också ha kontroll på delar som uppfart och gångar såvitt inte fastigheten är belägen mitt ute i skogen. Och även då behöver man ha access med fordon.

Lösningar på problem med framkomlighet

En tomt behöver struktur. Det behövs en uppfart för motorfordon och cyklar. Det behövs någon typ av gångar. Den enda lösningen som är både hållbar och stilmässigt acceptabel är stensättning. Det finns minst två anledningar till detta.

Att lägga grus på mark är dömt att misslyckas. Två sommarmånader och det växer gräs och andra växter hejvilt överallt. Där har vi bortkastade pengar och en tomt som ser ut som forna tiders stig till utedasset. För den som vill slippa ogräsbekämpning och kunna glädjas åt stil är en stensättare i Stockholm det enda och det rätta.