Kategorier
Bygg

En säkerhetsdörr är också viktig för brandsäkerheten

En säkerhetsdörr kan stå emot inbrott, men är minst lika viktig för brandsäkerheten och kan rädda liv. Här följer några användbara tips för den som funderar på att sätta in en säkerhetsdörr.

Det är obehagligt med inbrott och för att man ska känna sig lugn och bekväm kan det vara värt att investera i en godkänd säkerhetsdörr. De flesta försäkringsbolag kräver också att man ska ha en säkerhetsdörr installerad, annars så gäller inte hemförsäkringen vid inbrott. Men det finns även andra minst lika bra saker med en säkerhetsdörr. Den är till exempel en viktig del av brandsäkerheten och kan sakta ner och stänga inne en brand. Och eftersom den också håller tätt förhindrar den att farliga brandgaser letar sig in vid en eldsvåda. Dessutom håller den både störande ljud och lukter ute.

Ny säkerhetsdörr i gammal stil som passar huset

Många väljer ändå att behålla sina gamla dörrar av estetiska skäl och för att de passar bra till husets arkitektur. Men idag kan man även få säkerhetsdörrar i gammal stil. Det går också att specialbeställa säkerhetsdörrar så att man får en dörr i samma utförande som den originaldörr man har.

Ibland är originaldörren redan utbytt mot en ful säkerhetsdörr, men då kan man få hjälp med att hitta rätt modell som passar till huset. En säkerhetsdörr kostar en hel del men det finns företag som erbjuder räntefri delbetalning, som exempelvis Team Guardab. Men är man exempelvis en bostadsrättsförening som beställer många dörrar samtidigt brukar man kunna få ett bättre pris.